Friday

RAHSIA KULIT FLAWLESS



Hai korang, 
Hari ni Sarah rajin terlebih nak share dengan korang tentang rahsia nak dapatkan kulit yang flawless. 

Zaman sekarang kan ramai gegadis cumil taksub dengan kulit flawless & gebu gebas ni. Sarah pun sama jugak. 

Kat bawah ni RAHSIA nya ye : 

1. Tidur sekurang-kurangnya 8 jam sehari. 

- Ramai yang tak ambik endah tentang pentingnya tidur ni. Budaya suka tidur lewat ni tak bagus tau. Boleh mengganggu sistem tubuh badan kita. Bila sistem terganggu, automatik penghasilan hormon jugak
 turut terjejas. 

2. Kurangkan pengambilan gula.
- Gula yang berlebihan boleh menaikkan berat badan dan sekaligus menyebabkan pelbagai masalah kulit wajah melalui proses penuaan dengan lebih cepat berbanding usia. So, kalau ada orang panggil korang mak cik pada usia yang masih muda, jaga-jaga. Penuaan dah menghampiri korang.

3.Elakkan Stress. 

- Stress lebih memberikan kesan negatif berbanding positif. Stress yang terlampau akan mrmbuatkan kulit muka korang berjerawat, jeragat dan seri wajah pun akan hilang. 

4. Lindungi kulit dari cahaya matahari.

Walaupun matahari membekalkan vitamin D kepada kita, tetapi sinaran UV yang berlebihan menyebabkan kesan negatif kepada kulit seperti kanser kulit & iritasi. 

Ini antara 4 rahsia tentang bagsiman kulit korang boleh flawless. Bolehlah korang start amalkan tips ni. 

Okay, daa. 

Wednesday

ESP UNTUK CANTIK & KURUS



Morning uolls, pepagi nih korang dah breakfast ke? 

Sarah breakfast ESP je. Minuman yang akan buatkan korang kenyang sampai ke tengahari. So, boleh kurus. Hihi.

ESP boleh buatkan kulit korang cantik tau! Sambil boleh kurus, boleh jugak cantikkan kulit. 


Korang yang nak dapatkan ESP ni boleh Whatsapp Sarah ye 017-4658978. 

Nanti Sarah guide cara nak consume ESP Shaklee ni. 

Assalamualaikum.

Hai uolls. Morning. Fuhh, lama betul Sarah tak masuk blog ni. Dah bertahun rasanya. Bukan setakat bersawang, dah jadi hutan dah. 

Ish, teruk kan ? 

InshaAllah, lepas ni Sarah akan konsisten untuk update blog ni.